Yoga, eten en afvallen:

Vaker krijg ik na de lessen van vrouwen de vraag; Ik wil graag wat afvallen, hoe doe ik dat? Meestal heb ik dan zoiets van waarom? Je ziet er meer dan prima uit! Laat je vooral niet gek maken door de tv of tijdschriften, mannen houden niet van rammelende zakken botten. Het mooie aan vrouwen is dat ze zacht en rond zijn, vrouwelijk. Heupen, billen en borsten worden erg gewaardeerd! Maar als je dan toch graag een paar tips wilt hebben:

 

Eet gewoon goed en regelmatig! Veel groente en fruit, ga iets hoger zitten qua eiwitten en bekijk of het je goed bevalt om wat minder koolhydraten te eten. Ben ook niet bang voor gezonde vetten. Deze zorgen dat je lang op een maaltijd kunt teren en zijn essentieel voor je lichaam. Begin de dag met een goed ontbijt met veel eiwitten. Denk aan een dubbele bruine boterham met kaas en een gekookt eitje, wat fruit of een glas jus. Als je ’s ochtends goed ontbijt wordt je lichaam direct actief en begint ook de verbranding, van goed ontbijten val je juist af. En het voordeel van goede maaltijden is dat je tussendoor ook veel minder honger hebt en dus minder gaat snaaien.

Eet ook genoeg! Als je echt ver onder de 2000 Kcal binnen krijgt gaat je lichaam in spaarstand en houdt alles vast. Je lichaam is dan bezig met overleven en je zult juist aankomen.

 

Eet geen geraffineerde suiker meer! Gebruik geen suiker en vermijd alle producten met glucose/fructose siroop. Suiker is sowieso absoluut vergif voor je lijf en glucose fructose stroop helemaal. Het zorgt er ook  voor dat je bloedsuikerspiegel begint te schommelen en dat geeft die hongeraanvallen. Als je langzame koolhydraten eet zeker in combinatie met goede vetten heb je wel honger na verloop van tijd maar niet meer die extreme honger. Niet meer het gevoel van ik moet NU eten en owee als je tussen mij en de koelkast staat.

 

E-nummers, ja liever helemaal niet maar dan wordt voeding wel een dagtaak. Blijf in ieder geval ver uit de buurt bij E621, E620, vetsin, MSG of mononatriumglutamaat. Dit zijn verschillende namen voor ongeveer hetzelfde. Gistextract heeft ongeveer dezelfde “functie” maar geen E-nummer. Wat deze stoffen doen is het gevoel onderdrukken dat je genoeg hebt gehad. Je blijft dus maar eten! Dit is vooral goed voor de fabrikant maar voor jou….

 

En wat voor een sport is het effectiefst? Zorg dat je iets kiest wat je leuk vind, dan is het makkelijk vol te houden en beweeg je graag. En afgezien dat het leuk moet zijn is het ook belangrijk dat je spieren opbouwt(Denk dus wederom aan je eiwit-inname, spieren worden gemaakt van eiwitten). Spieren verbruiken veel energie en zorgen ervoor dat je ook op een rustdag een verhoogde verbranding hebt. Ashtanga yoga is een heel geschikte vorm van bewegen. Je werkt niet alleen aan lenigheid maar ook aan kracht. Crossfit, fitness en bootcamp geven ook goede resultaten maar yoga heeft mijn voorkeur. Twee tot drie keer per week een intensieve training en de rest van de week goed actief zijn geeft de beste resultaten. Wandel, neem de trap en fiets. Gebruik je lichaam de hele dag, elke dag. In combinatie met een goed ontbijt zorg je er dan voor dat je lichaam uit de eerste versnelling komt, goed gaat draaien en dus ook verbranden.

 

Als vrouw hoef je ook niet bang te zijn om heel gespierd te worden, je testosteronniveau ligt vele malen lager dan bij mannen. En vrouwen hebben ook een hoger vetpercentage dus voor dat harde, droge, mannelijke uiterlijk hoef je echt niet bang voor te zijn. En hiervoor bang zijn is ook geen excuus om niet te beginnen met trainen. De eerste week word je echt niet super gespierd en als je wel wat te gespierd dreigt te worden kun je altijd je training aanpassen.

 

Als je deze richtlijnen volgt zul je waarschijnlijk niet eens echt afvallen. Je figuur wordt wel beter en strakker. Spieren zijn zwaarder dan vet, hebben een veel beter model en zijn steviger. Je zult er beter uitzien maar nog belangrijker is dat je je ook beter zult voelen. Meer energie, minder pijntjes en van sporten krijg je ook nog eens extra serotonine en dus een gelukkig gevoel.

 

En om samen te vatten, laat dat afvallen maar achterwege. Als je toch wat wilt doen zorg er dan voor dat je sterker wordt en een betere conditie krijgt. Goed eten en goed bewegen. Je word dan mooier van buiten maar zeker ook van binnen. Meer zelfvertrouwen, energie en beter in je lijf. Een vrouw met een leuke lach, actief en gezond met een goed humeur is heel leuk om te zien en zeker ook om bij in de buurt te zijn. Ben gelukkig en accepteer jezelf, je bent mooi!

Reactie schrijven

Commentaren: 0