Arjen

Bio:


Hallo ik ben Arjen Kuipers (1975). Op jonge leeftijd ben ik begonnen met zwemmen, later waterpolo , vervolgens fitness en Israëlische vechtsporten. Na al die omzwervingen uiteindelijk bij yoga terecht gekomen. Dit voelde zo goed en zo'n logische manier van bewegen, dat ik na een aantal jaar beoefening ben begonnen aan de ashtanga yoga teacher training. Deze opleiding heb ik in 2013 met goed gevolg afgerond.

Qua professioneel leven heb ik eerst veel bijbaantjes in de horeca gehad tijdens mijn studies psychologie en scheikunde. Na de studententijd heb ik mijn eigen timmerbedrijf (zzp) opgezet. Dit is ook de reden dat ik ooit met yoga ben begonnen. Werken in de bouw kan rugklachten veroorzaken en ik zocht een manier om dit te voorkomen. Iemand wees me op yoga. "Ja maar ik hou helemaal niet van rode wijn en okselhaar was mijn reactie…." toch mee naar een proefles en eigenlijk direct verkocht. En nog steeds rol ik met plezier mijn mat uit

 

Mijn visie op yoga:

 

De asana’s (houdingen):

 

Ik hou van mooie, correct uitgevoerde houdingen en ben daar ook best streng op tijdens de lessen. Als je de houding goed uitvoert is er bijna geen kans op een blessure en het effect is veel groter. En als je naar een paar lessen de houdingen een beetje beheerst wordt het tijd om contact te maken met je lijf en eens te kijken wat er gebeurd. Uit je hoofd en in je lijf, een beetje tijd voor jezelf. En doordat de lessen intensief zijn heb je ook niet meer zoveel tijd om na te denken en komt je hoofd vanzelf tot rust.

 

Meditatie:

 

Een leuke en mooie aanvulling op de asana’s en een onontbeerlijk element van een integrale yogabeoefening. Maar dit is geen onderdeel  van mijn lessen.

 

De overige takken van het yogapad:

 

Naar mijn bescheiden persoonlijke mening dient yoga vooral leuk te zijn en zeker niet oordelend of laat staan dogmatisch . Eet je graag eco-bio-vega of liever biefstuk met patat, allemaal prima. En of je met de auto of de fiets naar een les komt maakt ook niet uit. Doe vooral wat goed voelt en vergeet bovenal niet jezelf te zijn.